søndag den 11. september 2011

Super tur med de seje gutter !!!


Så blev det lørdag og den stod på Fyn Rundt. ca. 225 km ventede forude. Inspektøren, Ømose Manden, Smeden, Mr. Bianchi, Tømreren, Busken og Svoger Brian var mødt frem kl. 5.30 til kaffe og rundstykker i klubhuset. Vejrudsigten lovede fint vejr med svag vind fra syd så det betød ryg vind fra Sydfyn og hjem.

Kaffen blev drukket og et par rundstykker røg indenbords og så var det ellers i sadlen med retning mod Odense. Da vi nærmede os Odense var Inspektøren hurtigst på aftrækkeren og snuppede skiltet foran alle os andre der ikke regnede med at der skulle være skiltespurter på turen :). Det blev der lavet om på !!

Vinden var næsten ikke eksisterende og allerede kl. lidt i 8 lå Kerteminde forude og det første stop hos bageren. Men hvad var det der skete forrest i feltet. Inspektøren lå forrest og ville ikke rigtigt skifte ............... hmmm nå derfor. Byskiltet var forude og han blokkerede hele cykelstien ved at slingre fra side til side så ingen kunne kommer forbi og snuppede Kerteminde skiltet foran Mr. Bianchi der ellers var trukket ud på vejen for at spurte fra Inspektøren :)

Bagerne blev besøgt og der blev spist rundstykker med brunsviger fyld. Himlen så lidt grå ud og der faldt et par små dråber da det gik videre mod Nyborg. Lidt uden for Nyborg havde Svoger Brian kørt 5 km. mere en nogensinde før. Han var på sin kun 6 tur på sin nye fede Bianchi. Nyborg skiltet blev krydset og Inspektøren var igen hurtigst eller mest snu :)

Så begyndte det at regne og det fortsatte frem til Svendborg hvor Mr. Bianchi havde besluttet at nu skulle det være slut med Inspektørens skilte dominans. I et langt udbrud lykkedes det ham at komme først. Vi var kommet for hurtigt til Svendborg hvor vi egentelig skulle havde spist middagsmad så efter en kop kaffe og lidt proviantering på en tankstation ved havnen besluttede vi at vente med at spise til vi nåede Fåborg.

Lidt uden for Svendborg tabte Tømreren luften og måtte skifte slange. Heldigvis stoppede regnen og det gik friskt mod Fåborg med Mr.Bianchi og svoger Brian som trækdyr. Det gik fint med at holde gennemsnittet som vi havde lagt ud med skulle være omkring 27 km/t. Fåborg blev nået og Mr. Bianchi snuppede skiltet igen efter et lang udbrud med Smeden og Inspektøren på hjul med +50 :)

Middagsmaden blev indtaget på en hyggelig café på torvet. Så var det videre mod Assens. Puuhh benene var tunge efter middagspausen. På vej mod Assens besluttede vi at slå et smut uden for ruten og kører ud gennem Brunhuse og forbi vores velkendte depot ved Å strand ( Inspektørens Svigerforældre) hvor Mr. Bianchi skulle se om han kunne få smurt sin bagskifter der var begyndt at gøre knuder. Der var desværre ingen hjemme så vi måtte kører videre uden olie og med tankeren om nybagte boller og hjemmelavet rygeost fra sidst vi var der.

Assens skiltet snuppede Mr. Bianchi og nu stod det 3-3 mellem ham og Inspektøren. På Marcussens hotel fik vi en velfortjent kop kaffe og en MEGET LILLE kage. Tømreren drømte om kæmpe flødeskums kager men måtte nøjes med en lille "kiks" med rababer :) Mr. Bianchi gik i køkkenet for at se om de havde lidt olie til hans bagskifter og den blev vist smurt med økologisk olie til beskyttelse af stegepander. Det var det eneste de havde i køkkenet men det virkede:)
Efter Assens begyndte trætheden at melde sig.

Der blev ikke snakket så meget i gruppen og alle knocentrede sig om at træde pedalerne rundt. Mr. Bianchi mistede luften men med et lynskift var vi hurtigt videre. Middelfart blev nået men her var byskiltet forsvundet til stor undren. Måske besparelser ?? Fra Middelfart og hjem er det mest op ad bakke og med sidevind måtte de sidste reserver findes frem. Der blev lagt planer for skitespurten i Bogense. Ikke flere point til Inspektøren. Mr. Bianchi og Smeden lavede rævekager så nu måtte vi se om det kunne holde når den sidste spurt skulle køres.

Ind af Huggetvej for fuld hammer som altid på trods af 240 km i benene. Busken trak med Smeden på hjul. Da han slap kom Mr. Bianchi og Inspektøren uden om og Smeden snuppede Inspektørens hjul. Mr. Bianchi gav alt hvad han havde men kræfterne slap op kort før skiltet og Inspektøren var igen i et af hans velkendte spurt trick ved at snuppe skiltet. Heldigvis havde Smeden lidt kræfter i overskud og trak fra ham og snuppede Bogense skiltet.
Meget heldigt for ellers havde vi skulle hører på Inspektørens "pralen" hele aftenen.

Vel hjemme hos Hr og Fru Bianchi ventede kolde øl og. Tømreren var træt og faldt nærmest i søvn inden vi havde sat os. Hurtigt hjem i bad efter et par kolde øl og tilbag til "The Bianchis" til super mad som Fru Bianchi havde tryllet frem til os.

Ruten blev opsummeret og vi havde kørt 242 km. m 28,3 km/t i snit.

Tak til alle for en super fed tur. En oplevelse som vi kan tænke tilbage på. En tur hvor man fik overskredet nogen grænser. Der var flere der aldrig havde kørt over 100 km. Det var Svoger Brians første tur over 65 km !!!!! Sejt. Alle kørte super fornuftigt og der var ingen brok eller klynken fra nogen selvom det begyndte at gøre ondt. En helt igennem dejlig tur med gode venner og en fornøjelse at kører sammen med jer.

At vi så kan slutte dagen hos Ulla og Matti med lækker mad og i god selskab var bare kronen på værket og en dejlig afslutning på en super dejlig dag på cyklen.

Klik på linket for at se billeder fra dagen.

https://picasaweb.google.com/102719633698265202011/11Sep2011

3 kommentarer:

 1. Tak for en super tur. Godt initiativ, Søren. Og tak til Ulla og Matti for gode øl og lækker mad

  SvarSlet
 2. Lyder sgu som om I har haft en fed tur. Ked af jeg ikke kom med alligevel.
  Sidder stadig og sveder med specialet. :-(

  Vi ses forhåbentlig til træning i næste uge.

  Mvh Tonseren

  SvarSlet
 3. Underligt. Nu kan jeg pludselig skrive kommentarer på indlæg igen efter det ikke har virket i snart et år.

  Forresten Smed så virker dit Picasa link ikke. Få det nu fixet. :-)

  Mvh. Tonseren

  SvarSlet