mandag den 14. juli 2014

Mallorca

Cykel på Mallorca – for alle med hang til jernheste

Mallorca er en rigtig cykel-ø og mange, både professionelle og motionister fra hele Europa, kommer til øen for at få lårmusklerne trænet. Mallorca har et 1200 km stort vejnet, så det er bare om at komme op på jernhesten.
Mallorcas varme klima gør hele året til cykelvejr, selvom mange nok vil finde sommeren for varm til at træde i pedalerne. Derfor er det at foretrække at cykle om foråret på Mallorca. I højsæsonen er der desuden mange flere biler på de små veje.
På cykel på Mallorca finder du sværhedsgrader for alle cyklister. På nordøen finder du bjerge, der kan give enhver sved på panden, og midt på øen finder du flade strækninger, hvor alle kan være med. Hvis du vil cykle øen rundt er et godt tip, at begynde på sydøen og cykle mod uret. Så kan du nemlig nå at få benene i træning, inden du når til nordøens bjerge.
På Mallorca har du mulighed for at leje cykler overalt, og de mange hoteller og Fincaer rundt omkring på øen gør det muligt altid at finde et sted at overnatte. Desuden er der flere klostre rundt omkring på øen, hvor du kan overnatte, og hvor der ofte er køkkenfaciliteter til rådighed. F.eks. kan du leje cykler og bo her: http://cyklermallorca.dk/
Ønsker du ikke selv at planlægge din cykelrute, er der på Mallorca så småt ved at blive lavet afmærkede cykelruter. På disse ruter kører du på mindre veje, og undgår derfor at møde alt for mange biler. Se eksempler på cykelruter
Efter et par dage ved denne skønne strand ......
Måtte jeg bare ud og leje en cykel.

Fandt en spansk udgave af en CUBE cykel "ORBEA".Får et kort over cykelruter på Mallorca. Vælger rute nr. 12
fra Port D´Alcudia til Cala Rajada omkring 50 km hver vej med 4 mindre stigninger.
Afgang kl. 6..... må af sted før det bliver for varmt. skøn morgen.....
Kører igennem smukke byer som ARTA her.
Når frem til CALA RAJADA, dejlig tur, fantaske veje, ingen vind...
 
 
 
 
 
 

Smuk udsigt fra denne by. Jeg kører herefter mod Alcudia igen.
Morgenmaden og min søde kæreste venter på terrassen.

Det var den første tur på Mallorca og helt sikkert ikke den sidste,
har lejet cyklen i to dage.

Hilsen
Peter.    


 
 

3 kommentarer:

 1. Hey Cube

  Det ser godt ud på grisefestøen..... Det må være skønt med varmen og den flotte natur - og endelig prøve at køre på en ordentlig cykel :-)

  Mange cykelhilsner fra

  Specialized

  SvarSlet
 2. Det ser godt nok dejligt ud. Det må jeg prøve en gang

  SvarSlet
 3. Fed tur Peter, området ER fantastisk, vi har boet i Cala Rajada to gange, den by har det hele uden at have for meget af det.
  Fortsat god ferie, hils den kønneste af jer to :-)

  SvarSlet