lørdag den 24. oktober 2009

Alpetramp 2009

Endelig søndag - og som altid når Alpetramp finder sted - er det perfekt cykelvejr, næsten ingen vind og blå himmel. Men kun 2 grader - så der skal noget tøj på, men hvor meget!Op til klubhuset og så få pakket cyklerne og afsted mod Brobyværk - og heldigvis stiger temperaturen på vej derned - så den er steget 100% da vi lander.

Vi er 19 fra BMC der skal nyde turen - Barnepigen var desværre blevet syg - så vi finder sammen og får styr på numrerne - drikker kaffe og hilser på andre af de knap 1.200 som også har fundet til Brobyværk. Skal dog lige siges - at de 2 frøer, Kermit Senior og Junior stillede op for KIR (er det ikke noget bedstemor drikker)!

Her dukker et lille regnstykke op: 1.200 mand som hver betaler minimum 100 kroner - det er jo 120.000 kroner - hold da op hvor må kassereren have et smil der er bredt :-)

Lene, Torben og Ræven er de første som skal afsted - de har valgt den lange tur på 125 km.


Nu skal cyklerne gøres klar - blandt andet skal der jo sættes en chip på forhjulet - her måtte Inspektøren give op - men han fik hjælp til monteringen. Altså må vi igen konstatere, at der er ekstra timer til ham i skolen - først var det geografi - og nu det at vende en lille plasticdims rigtig (men der er jo også hele 2 muligheder).

Vi finder op i mængden af ryttere som er klar - og vi ender med at starte samlet, pånær Pedalatleten som skal følges med de 2 frøer samt hr. og fru formand som ville tulle lidt rundt i bakkerne. Imens vi venter falder Inspektøren i snak med en flok rytter i flot gråt tøj og smarte Kuota cykler. De var taget fra Norge kun for at køre dette løb - men men men - de skulle have kørt den lange tur og holdt nu klar til den korte.

Bianchi tager sig af Inspektøren som endelig har fået chippen på plads....


Cube og Debutanten ligger slagplanen - i baggrunden er Australieren klar.


To fra Næsby - far og søn - er klar.


Så er der afgang - og som altid høj fart ned mod første bakke - efter 5 kilometer kommer den og snittet er i år kun 35! På vej derned er der som altid lidt udskilning - så Debutanten, Mikkel, Don Cube og Henrik forsvinder sammen med de forreste - og vi andre mærker allerede det som venter os: masser af bakker som bare kommer igen og igen = høj høj høj puls.


I en gruppe efter os kommer Pedalatleten og de 2 frøer - desværre opdager junior ikke det skarpe højresving - og fortsætter ligeud på grusvejen med et styrt til følge. Junior er jo en hård hund - så op igen efter at have sundet sig - men afsted med en cykelhjelm som var revnet flere steder.

Da vi kommer op til næste bakke - en djævls lang op mod Håstrup - er der yderliger opsplitning - Australieren, Bianchi, Colnago og Specialized trækker lidt fra!

Humøret er højt - især på vej ned af den lange bakke fra Håstrup - jeg spørge Colnago om han ikke synes det er en fed nedkørsel - yep det er da! Men så må jeg lige fortælle ham, at vi på tilbagevejen skal op af den..... mon lige smilet stivnede!

Så falder Colnago og Australieren fra, så Bianchi og Specialized er nu alene og vi kæmper os viderer op af alle bakkerne - og lige inden depotet skal vi lige op af golfbakken. I depotet må vi tage tøj af - det er bare skønt vejr.

Bianchi og Specialized kæmper sig rundt.


Vi møder ikke andre fra BMC - så vi tager vores kriser sammen og efter 2 t. og 6 min. kommer vi endelig i mål - og dermed er racersæsonen slut for i år.


I mål kommer Cube og vi venter så på at Colnago, Inspektøren, Gråskæg, Cervelo og Australieren kommer i mål.

Fra venstre er det Bianchi, Cube, Inspektøren, Cervelo, Australieren og Gråskæg.
Lidt efter kommer de 2 frøer - de har sagt farvel til Pedalatleten, som mødte muren på vej rundt og dermed smed mange minutter til frøerne.....
Vi smutter nu ind til den varme suppe - og der er højt humør på efter endnu et skønt men hårdt løb.
Alle kom rundt i flotte tider - men især Mikkels tid er imponerende. Har kun kørt i 2 mdr. - og i sit første løb kom han rundt på 1.53 (gennemsnit 33,41) - så ham må vi heller døbe "He-man"
Så er racersæsonen slut - med mange skønne timer på landevejen - dog ofte med masser af vind - og BMC har været langt omkring på de fynske veje.
På gensyn i 2010.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar