torsdag den 22. januar 2009

John Rudbjerg om Vattenfall Cyclassic

Vattenfall Cyclassics. Hamborg. 16. august 2009.
Løbet hvor man kan få skrevet en hurtig tid på sit cykel CV.:
Løbet er delt op i 3 distancer, 55km, 100km og 155 km. Løbet er åben for 22000 deltagere.
Løbet er ikke bare et cykelløb, det er et arrangement, som løber over 2 dage, det starter lørdag formiddag med udlevering af løbsnumre og chip, derudover en pose med smagsprøver, reklameartikler, sportsblade mm., derefter er der mulighed for at se et stort show af cykelgrej! Samt hilse/se på mange af de store pro hold som også er tilstede. Der er musik, gøgl og selvfølgelig mulighed for at købe ”bier und frankfurter.” Alt i alt er der fest og stemning. Selve løbet er ført om søndagen.
Men løbet er også for andre end fartgale motionister, der er arrangeret gadeløb for børn og unge, samt cykelløb for handicappede, så Hamborg står rigtigt i cyklens tegn i den weekend.
Aftenen før løbet:

Cyklerne skal tjekkes og klargøres, der skal prales lidt og også underspilles, der skal jo altid være en smutvej hvis kondien ikke strækker. Men selv om der skal køre cykelløb, skal der også være plads til lidt fornøjelse, så livet i Hamborgs livlige gader skal også besigtiges, der er folk fra alle samfundets lag, enkelte sover alene under åben himmel, andre ligger helst ikke alene ” sidstnævnte vil sikkert hæve pulsen yderligere, hvis de var tilstede under pulstræning torsdag aften”, man starter selvfølgelig med en tur på restaurant, men der skal også være tid til en enkelt øl at sove på, nogle ser nok sådan på det, at jo flere man for jo bedre sover man, og de har sikkert ret, men det hævner sig.

Søndag morgen.
Det er om at komme op i god tid og finde frem til det område hvor man skal starte, man har fået udlevere et bogstav, som fortæller hvor man skal være, man bliver sent af sted i grupper, så hvis man ønsker at køre sammen, skal man bestille samlet, samtidig skal man sørge for at holde sammen om morgenen, der er mange mennesker.

Opbakning fra tilskuere:
Ruten køres stort set kun på store brede veje, med få rimelige, men lange bakker, hele ruten er spærret af og der er ingen modgående trafik, vi har kort sagt grønt lys hele vejen rundt, vi oplevede ingen farlige situationer, men så dog nogle enkelte som var kommet til skade, vi var overraskede over hvor godt det gik trods det store antal. Der var 1 mio. tilskuere langs ruten - vi blev nærmest båret rundt, på grund af den store opbakning, der er fra tilskuerne langs turen. Hastighederne der bliver sat i løbet bærer tydeligt præg af en rutens udformning, ”men gem lidt kræfter til de sidste 10 km”, da går turen op over broen, som alle sikker kender fra ture sydpå, den er sej og der er der mange som må slippe.
En oplevelse.

Det er kort sagt et cykelløb, som skiller sig ud fra andre, og som jeg varmt vil anbefale, det er jo sjovt, når man skal sidde og fortælle sine børnebørn om dengang, morfar kørte 100 km, med et gennemsnit på 38,5 km. Meld jer og i vil ikke fortryde.

Med venlig cykelhilsen
John Rudbjerg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar