tirsdag den 29. maj 2012

Harzen 2012 - lørdag

En ny dag truer eller venter.... dette afhænger lidt af hvordan cykelbenene har det efter fredagens prøvelser...

Vejret er igen blevet bedre, så vi nyder den varme som er der fra morgenstunden


Her ser vi solen komme hen over bjerget... skøn udsigt fra værelset.

Lørdag er jo altid kongeetapen - så der bliver gået til den ved morgenbuffeten.

Bjergbestigerne tager tidlig afsted - for der skal køres masser af højdemeter ind på kontoen.

Gruppe 2 skal en tur til Brocken - via Oker, Steile Wand, Braunlage. Der er dog enkelte som vil trille en lille tur, men vi bliver dog 16..... Jonas er klar igen, Ramus, Drengene fra Vævli, Massøren, Mudderkongen, Fru og Hr Bianchi, Gråskæg, Kørerlæren, Smeden, Cube, Ræven, Ømosemanden, Busken og Specialized.

Op til Clausthal-Zellerfeld - og så til venstre mod Oker... en vej vi ikke har kørt på før. Så da den pludselig går nedad og farten runder de 86, så er denne nedkørsel godkendt...


Her er vi lige inden det går nedad - og ude bagved skimtes tårnet på Brocken.

Så igen langs søen og op til Altenau, og her venter dagens første prøvelse: Steile Wand med 5,8 kilometer med 6% i snit... se højdeprofilen her

Feltet trækkes godt ud - forrest er det Cube, de to fra Egtved og Vævlidrengene.... vi andre nede bagved kæmper os op - vinker lige til Bjergbestigerne som kommer susende nedad.... De mange højdemeter har sat sine spor, så Kørerlæreren skal lige af et par gange inden krampen fik overtaget.


Alle har fået sved på panden idet solen er brudt igennem - så det er snart tiden for de korte ærmer. Enkelte har dog stadig "vintertøj" , og de sveder tran.

Herefter nedad mod Braunlage - en fed nedkørsel som især til sidst er kanon når vi skal igennem de sidste skarpe sving inden byen.

Dette er turens vigtigste skiltespurt - og den vindes i suveræn stil af Specialized foran Smeden og Jonas :-)

Pause i Braunlage - nu er solen virkelig kommet i omdrejninger

og vi bestiller store colaer... Vi ved jo hvad der venter dem som skal på Brocken - så der skal fyldes lidt på depoterne.

Så over til Brocken - og da vi holder ved bommen skal det afgøres om man skal op eller ej.....

Se hvad der venter inden toppen nåes

Vi er dog 6 som ikke vil op denne dag - vi har jo været der før - så Busken, Hr. og Fru Bianchi, Mudderkongen, Massøren og Specialized ønsker de andre god tur til toppen, og vi vender hjemad.

På dette tidspunkt har vi trætte ben, så turen ud af Braunlage tager næsten livet af os.... Dog har Massøren og Hr. Bianchi rigtig gode ben...

Vi får os kæmpet op til Sonnenberg - fuld fart nedad igen - og så den direkte vej til Clausthal-Zellerfeld. Her er der så 10 kilomter tilbage - og siden Sonneberg har Hr. Bianchi virkelig trukket igennem, men så dukker Busken lige pludselig op, han var ellers ikke set i front de sidste 80 kilomter - men spurten vindes af Hr. Bianchi..... Måske Busken fremover skal hedde LUSKEbusken.....

Vi er hjemme efter 105 kilometer og 1.600 højdemeter - de øvrige fik lige Brocken oveni...

Så er der igen kolde bier til os.... hvis vi da kunne købe noget hos "Smilende Susie".


Bjergbestigerne er også landet - og igen har Nordmanden forceret det ene bjerg efter det andet.

Så er det tiden for aftensmad - vi har fået hotellet til at bestille bord på en resturant i Goslar, et sted som hed "Der könig von bayern". I følge den flinke dame i hotellets reception et sted hvor vi sidder i en kælder, på bænke og med masser af store ølkrus.... så det er da lige noget for os :-)

Vi finder adressen - men døren er låst.. Ringer til dem og vi skal bare gå om på den anden side af bygningen, men der var ingen dør.... Så finder vi ud af, at vi skal se udenfor på torvet og spise - måske lidt koldt når klokken er 20.30.

Vi bestiller øl - og så kommer næste chok.... den søde servitrice kunne fortælle, at der kun var 5 som kunne få schitzler, 5 på Karrywurst osv....... og alle kunne ikke spise på samme tid.... nu var vores tålmodighed med den tyske service ved at slippe op - vi savnede "Rystende hånd" helt vildt.

Så smutter Smeden over til et andet sted, og godt for det. De var klar til at få en invasion fra os - så det fortrød vi ikke..... her var der god mad og alle spiste på samme tid.

Godt mætte hjem til hotellet og se CL finale - skønt at sidde sammen med 50 tyskere som oplever Bayern tabe det hele :-)

Der var bagefter åben i baren - og her var der flere som glemte klokken :-)

Alle billeder fra lørdag

Ingen kommentarer:

Send en kommentar